LINKS TIL ATTRAKTIONER I OMRÅDET


Fårup Sommerland & Aquapark

Dejlig natur, små gamle fiskerbyer, vesterhavets brusende bølger, hvide sandstande med klitter hvor I kan finde læ. Aktiviteter for hele familien så som bowling, gocards, badelande. Ja der er nok at give sig til i området omkring Fårup Sommerland.
Vi har her samlet nogle af de aktiviteter, som vi synes er et besøg værd.
God fornøjelse!


Hjerl Hedes Frilandsmuseum

Hjerl Hede er en af Danmarks store og mest velbesøgte turistattraktioner, og er kendt langt ud over landets grænser for sine levendegørelser om sommeren og op mod jul, hvor mere end 100 personer hver dag er med til at vise dagliglivet på landet for ca. 150 år siden.


Jesperhus Blomsterpark

Velkommen til Jesperhus
Jesperhus er feriecenter, campingplads og blomsterpark med forlystelser. Et oplagt feriemål for en sommerferie, miniferie, weekendophold eller udflugt for hele familien. Lej en hytte eller bo på camping og benyt de mange aktiviteter og nyd den skønne natur på Mors - Limfjordens Perle.


Bunkermuseum Hanstholm

Museet består af Hanstholms enestående museumsbunker, der under krigen rummede en af de 4 store 38 cm kanoner.
Ved bunkeren er opført en bygning, der rummer en spændende udstilling om »Atlantvolden«.
Afsæt også tid til en rundtur i det helt unikke frilandsmuseum omkring de store bunkeranlæg. Rundturen kan ske med det gamle ammunitionstog.


Thy Turistbureau

Thy er Danmarks naturlige hjørne - i mere end én forstand. Her venter en verden af sanseoplevelser. For egnens natur kan være både barsk og mild - majestætisk i sin vælde - eller betagende yndefuld.


Nationalpark Thy

Folketinget har udpeget det vestlige Thy som den første danske nationalpark.
Nationalparken udgør 24.370 ha og strækker sig i et op til 12 km bredt bælte langs Vestkysten fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord. Nationalparken omfatter kyst, klitter, klitheder, klitplantager og store søer, og bindes sammen af mindre ekstensive landbrugsarealer.


Kystcenteret i Thyborøn

KYSTCENTRET i THYBORØN er vestkystens største oplevelsescenter med et hav af oplevelser for hele familien og en spændende skoletjeneste for klasser fra hele landet.
Ved hjælp af opsigtsvækkende eksperimenter får i en fantastisk indsigt i de dramatiske naturelementer, der har præget og dannet kystlandet Danmark.
På Kystcentret kommer I tæt på havet med dets enorme kræfter!


Nordsømuseet i Hirtshals

Nordeuropas største akvarium og meget mere...
En tur på Nordsømuseet giver altid nye oplevelser. Alene Oceanariet med store stimer af makrel, sild, hestemakrel og hornfisk, der hver dag fodres af dykkeren er et besøg værd.
I de mange udstillinger får du lærerige og spændende oplysninger om livet under Nordsøens overflade, og i "Nordsølaboratoriet" kommer du helt tæt på dyrene - ja, du må endda røre ved nogle af dem.


Nordsø Akvariet i Nørre Vorupør

Bringer dig på opdagelse i havets dyb. Specielle og sjældne fiskearter er altid spændende at studere. De ganske almindelige fisk som f.eks. rødspætter, torsk og ål kan naturligvis også opleves i de store akvarier.
De mange fisk er bragt i land af de lokale fiskere. Ca. 70 spændende fiskearter svømmer rundt i 16 havvandsakvarier med naturtro omgivelser. Med et besøg i Nordsø Akvariet i Vorupør, kommer du tæt på havets fascinerende virkelighed.
RØREBASSIN
I børnehøjde findes der en stor åben akvarie. Her kan man prøve om man tør røre ved hajer, pighvarre eller at holde en krabbe i hånden.